1.SURAT PERMOHONAN MEMBERI CERAMAH MOTIVASI PERCUMA KEPADA PELAJAR MELAYU DIBUANG KE TONG SAMPAH DI DEPAN BELIAU OLEH PEGAWAI JABATAN PELAJARAN KELANTAN.

2.DIHALAU OLEH PENGAWAL KESELAMATAN UTEM MELAKA KETIKA MAHU PERGI KE PERPUSTAKAAN UTEM SEDANGKAN TELAH MEMBAYAR YURAN PERPUSTAKAAN UTEM RM20 TUNAI.

3.SESAT  DI KOTA MEKAH  MENCARI KEDAI BUKU SEDANGKAN SUDAH BANYAK KALI KE SITU.MENGANGKAT  TANGAN  DOA DAN  BERISTIGHFAR

,MENUTUP MATA DAN MEMBUKANYA,KEDAI BUKU DI DEPAN MATA! 

4.HAMPIR 10,000 SURAT MELALUI  POS,SERAHAN TANGAN DAN EMEL TIDAK DIBALAS KAKI TANGAN KERAJAAN DAN SWASTA .

5.MAHU MENGHANTAR SUMBANGAN BUKU KE PERPUSTAKAAN MATRIKULASI LONDANG MASJID TANAH MELAKA  DAN KAKI TANGAN PERPUSTAKAAN MENYINDIR “SYARIKAT APA?TAK PERNAH DENGAR PUN!” “AWAK NI KAYA SANGAT KE NAK SUMBANG BUKU?’TERUS KELUAR DAN BERDOA AGAR TIDAK MENJEJAKI KAKI LAGI KE MATRIKULASI TERSEBUT.

6.PERTAMA KALI KE NATIONAL LIBRARY OF KOREA DAN PEGAWAI PERPUSTAKAAN  BERKATA “WOW!TUAN ORANG PERTAMA YANG SAYA JUMPA SANGGUP NAIK KAPAL TERBANG DEMI TANDA TANGAN SEBUAH BUKU!”

7.TIDUR MATI.BANGUN TANPA MANDI BERLARI KE KELAS UNTUK PEPERIKSAAN DI UNIVERSITI DAN  BAKI MASA 15 MINIT SAHAJA DAN ALHAMDULILLAH LULUS DENGAN MARKAH 60! 

8.MENJUAL CENDERAMATA  DI KONVOKESYEN UIA DENGAN HARGA SERENDAH RM00.99 SEN SAHAJA .”WOW..PALING MURAH DI MUKA BUMI!”,KATA SISWI YANG MEMBELINYA  SAMBIL BERSWAFOTO.

9.MENUNGGU BAS MINI TAMBANG 50 SEN DAN SEORANG LELAKI  RAMBUT PANJANG MEMINTA 10 SEN,KONONNYA TAK CUKUP TAMBANG.AKU BAGI 20 SEN ! !!! 

10.”SIAPA?SAAT SULAIMAN ?’ 

“KAMU SIAPA NAK JUMPA MENTERI?’

“YB BUSY….”

“NAK JUMPA ,KENA BUAT SURAT …”

“PENGARAH SIBUK,DATANG HARI LAIN”

“MAAF,MANUSKRIP ANDA TELAH DITOLAK”

ANTARA AYAT-AYAT  HAWAU YANG BIASA DIDENGARI….

 

 

 

INSYA-ALLAH  ,

 AKAN TERBIT 1 JANUARI 2020 !